2013. január 12., szombat

A féltékenység ribancos sarkai

A féltékenység nem csak a szerelemről szól. Szól az irigységről, arról, hogy féltékeny vagy más sikerére, külsejére, életére.
Számtalan tévedés felfedezhető abban a kifejezésben, hogy a féltékenység egy zöld szemű szörny. Valamint az ezzel való gondolkodásban is egyaránt.
Első meglátás, hogy egyáltalán nem szörnyeteg. Inkább egy dögös, húszas évei elején járó tökéletes nőalaknak tudom elképzelni. A szemei a zöld megfoghatatlan árnyalatában pompáznak, mikor a tükörben visszanéz magára. Lakása a fejedben van. Tágas, világra néző kilátással. Ribancos tűsarkújával az agyad padlószőnyegén kopog, koponyád falait előszeretettel szántja fel körmeivel. Az a fajta rohadt kurva típus lehet, akit csak utálni lehet. Aki tudja magáról, hogy mit ér, és ki is használja azt.
Nagy, fehér táblájára újra meg újra javított változatban felvázolja féltékenységed okát, hogy miért is ,,dolgozik" Ő, most éppen a fejedben. Hobbija, hogy megtéveszt téged, becsap, félrevezet, veszekedésre késztet. És ha sikerrel jár, ő élvezettel ücsörög közben kényelmes bőrfoteljében, miközben újabb színnel festi át körmeit.
Szereti a tequilát, akkor elfelejti, hogy éppen munkában kellene lennie, ezért fojtod te és a többiek is gyakran alkoholba a bánatodat.
A féltékenység alkalmazottja, csak belülről rohad. Lelke nincs, veled ellentétben, mégis hallgatsz rá, elhiszed, amit mély hangján hipnotikusan duruzsol. Van, mikor megkegyelmez, csak egészséges állapotban tartja a féltékenységedet, de a rossz napjain... hááát... akkor rúzsozott szája torz mosolyra húzódik, miközben élvezkedik, te mit teszel az ő hatására. Egy dologgal lehet elhallgattatni. Ha beszélsz... Ha elmondod mi bánt, mi zajlik le odabent éppen, így nincs semmiféle alattomos, kiaknázatlan fegyvere.
Ugyanolyan kurva, mint a boldogság. Csak azzal ellentétben, ez nem kecsegtet. Ez képes felszaggatni a gennyező sebeket, felvágni és kifakasztani a fekélyeket újra és újra, hogy általában téves következtetéseket vonj le.
A féltékenység nem csak a szerelemről szól. Szól az irigységről, arról, hogy féltékeny vagy más sikerére, külsejére, életére. ű

És valljuk be... melyikünk fejében nem lakik egy ilyen ,,albérlő"?